torsdag 18. februar 2010

Bilder!

Dere kan se bilder fra turen på denne linken!
rune tar bilder av ting i land han ikke har vært før

Først uke i SYDEN-AMERIKEN!

yo yo, siden sist har RUNE VÆRT I TO LAND HAN IKKE HAR VÆRT I FØR! hvis du vil vite hvilke, må du lese heile reiseoppdateringen.

jeg har faktisk mistet heilt snøringen på hvor eller hva vi gjorde dagen etter sist oppdatering. tror jeg må begynne å oppdatere litt oftere:P

Men tror vi er kommet til dag 3, altså lørdagen. var forresten å spiste på MC.donald den kvelden andre kvelden. det var nice. 5 reales for en BIG MAC meny, ca 15 kr.. HEAVEN!

Lørdag 6.feb: ( ok, når jeg skriver  nå, så vet jeg ikke heilt åssen dag dette egentlig er, tror jeg har mista en dag. hmm.)
Dagen begynte med en deilig kald dusj, så var det ned til frokost buffèen. den var fantastisk, og det er ikke tull. Det endte vel opp med tre tallerkener med div mat og to med frukt, mest mango og papaya. Så skulle vi på sightsing til en  øy litt utafor rio, for å se "hvordan det var å bo så nærme rio uten å bo i rio", som vår eminente reiseleder jan tore formulerte. Vi skulle ta taxi til kaia, vi satt oss inn og dro av gårde. Så satte taxi sjæføren oss av, vi så ikke noen kai, ingen båt, og hvertall ingen personer som vi kjente igjen. haha. vi ble gående rundt i 10 min før vi fant de andre hvitingene.. SPennende mde piratTaxi:P båtturen varte i 45 varme minutt. Iløpet av turen fikk ei av elevene heteslag, og det var full baluba:P HAHA GRINGOS, tenkte vel de lokale.
    Nå vi var fremme ved øya, ble vi møtt av en herlig avslappet steming. Det var nesten som alle sammen var i familie med BOB marley. Ettersom vi hadde vært på stranda to dager på rad valgte en liten gjeng av oss, å gå å spise istendenfor å bade og "tane" oss. så vi gikk inn på første og "beste". prøvde å bestille mat, pekte på maten til noen andre og sa at vi ville ha sånn. men var visst ikke så populært. Det endte med en Batata Fritas, det eneste jeg visste hva var. POMMES FRITES på godt norsk. SÅ vi bestilte 8 batat fritas og masse brus. Brusen fikk vi med en gang, men det tar veldig lang til å lage batata fritas tror jeg. for det tok nesten en time før vi alle hadde fått. Når vi var ferdig med maten, og hadde betalt og alt, så tok vi en tur rundt øya, før vi vente snutene hjem til trygge Rio.. når vi kom "hjem", lå jeg å dro meg litt ved bassenget, før det var tid for undervisning, og senere mat. Denne gangen gikk turen til KFC, kentucky Fried Chiken.. Det ble en bøtte med kyllingvinger, masse brus,og masse søl. En herlig dag.

Søndag 7;:
tror det er den dagen jeg beskreiv over, hva vi gjorde på lørdagen her jeg ikke peiling på... men var sikkert bra.

Mandag 8:
Opp tidlig.. Vi skulle nemlig til Ila Grande. En paradisøy noen timer vekk fra rio. Det var en tre timers busstur til en liten koselig havneby. Der ventet. DA VINCI, båten som vi hadde leid for de neste dagene. Det var heilt vilt. der hadde vi en stor båt, nesten ti personer som styret og stelte for oss og et heilt hav som kunne nås. På vei til Ila Grande, stoppet vi på litt tilfeldige plasser. kastet anker, kastet klærne og kastet oss uti. Det var søren meg så vilt. Vi stoppet rett utenfor Ronaldinho sin strand å bada, ja Ronaldinho, han derre store fotball stjernen. vi kom frem seint på kvelden etter mye bading og grilling ombord på båten. Vi fikk tilbud om å sove på hotell, et hotell som vi hadde leid, ja vi hadde leid heile hotellet for søren, eller sove i båten. Jeg var passe sliten og var klar for ei seng, så jeg la meg på hotellet. MOI BIEN

 Tirsdag 9.
NÅ mista jeg just en halv side her så tar dagen litt kort;)
sto opp. fokost. morgensamling. ned i båten, kaste loss. legge til kai. vandre rundt ei øya, for så å komme til verdens tredje fineste strand. OG den var lett det etter min mening. KIlometervis, med hvit sand, BLÅTTvann og palmer som nådde meg langt over hodet. Her slappet vi av, lekte i bølgene og spilte litt sånn "strand-tennis-ting" før vi returnerte. Når vi kom tilbake til båten var den halv full av gringos(hvitinger) allerede. Captein Carlos, så muligheten til å tjene ennå mer penger enn det vi hadde betalt for å ha heile båten:P haha hva kan man si:P når vi kom hjem var det tid for mat. en "liten" biff der til hver av elevene, fantastisk.. så var det tid for undervisning. Det ble avverget av et regnvær og tordenvær uten like. Det var sånn at vi ikke hørte hva han sa, og plutselig var det lyst som dagen ute, på grunn av alle lynene. Det var tropisk storm uten like. Det ente med at undervisningen ble avlyst, og heile gjengen løp ut i regnet å danset og sang Me tengo a me lljama JESUS,., en "spansk jesus sang" virkelig fengenes.. denne kvelden hadde vi også mulighet for å sove i båten. Meg og resten av Xtrem gjengen, kunne ikke la dette gå fra oss. så vi pakket tørt tøy i poser og løp ned mot kaia. på veien ned så vi et tre som var veltet, sikkert troffet av lynet,, Xtrem!! vi kom ned til båten. tok på oss tørt tøy og hadde en liten bibelsamling fra høysangene før vi la oss. Kjempe kos og veldig Xtrem!

Onsdag 10.
Dette var en dag jeg hadde gledet meg til. Jeg skulle dykke. Meg, arne, livar, joar og lars olav skulle få oppleve brazil UNDERWATER.. De andre trægingene tok nok en båt tur, hvor de badet, besøkte foskjellige laguner hvor de snorklet og badet å soet seg, mens vi var Xtreme!
fy det var rått. Vi fikk hadde to dykk. Et vrak dykk, ikke si det til noen, men du må være advanceDiver, for å dykke inni vark:P men siden vi var så Xtreme fikk vi dykke i vraket. Det var et gamalt laste skip som lå på ca 20m. Vi var inne i lasterom og inni ganger, dette var heilt rått. Så var det opp og videre til neste dykk. mellom dykkene og på heile båturen var det FREE SNACK AND BEVERAGES, det var digg det. vi frotsa oss så det holdt. Neste dykk var et koral dykk ved THE GREEN LAGOON! sykt mye fint å se, og vi fikk det på film, den må dere se når jeg kommer hjem. var kjempe kult. vi kom hjem fra dykkingen før de andre var ferdig med sin båt tur, så vi tok oss en tur inn i jungelen for å bade i en foss. Det var så sykt herlig, vannet var så kalt at jeg gispet etter luft når jeg kom opp. åååå. første gang på lang tid at jeg faktisk frøys litt. Og fra denne vannkilden, var det bygd akvadukter inn til byen, det var rimelig tøft å se, skikkelig romersk stil midt inni jungelen der. Xtrem.
    Etter jungelturen så hadde de andre også kommet hjem. så spiste vi litt før vi skulle reise tilbake til fastlandet og videre til bolivia. men tror du ikke den samme tropestormen tok til den kvelden au. Det endte med at vi ikke kunne dra med båten før, hvertfall lynet hadde gitt seg. skipper Carlos likte ikke heilt tanken på at skuta hans skulle ta fyr. Men når lynet hadde gitt seg, kastet vi loss og satte kursen mot fastlandet. Det var en Xtrem tur. Regnet pisket, og bølgene slo. var en artig tur.

torsdag 11:(trodde nesten jeg hadde mistet en dag til, men disse dagene gikk litt i ett for meg)
   Når vi kom til fastlandet, ventet en buss på oss, som skulle frakte oss til rio. i rio skulle vi vente til kl. 05.00 på morgenen til flyet vårt skulle gå. Bussturen var fryktelig kald. våte klær og massiv aircondisjon der. Tror ikke de har varmeanlegg her nede, for vi spurte sjåføren flere ganger om å sette på litt varme men, det ble alldri varmere. Jeg kjente selv at jeg begynte å bli tett i hodet og vond i kroppen, noe som ikke ble bedre av at jeg ikke fikk noen søvn heller. Når vi kom frem til rio hadde jeg tidenes hodeverk og var så tett i nesa og halsen at jeg lurte på hvordan jeg skulle puste. Det hjalp lite at temperaturen på flyplassen var meget lav.. vi ventet der i mange timer frem til kl endelig var 5. så var det et fly til et sted. vente litt der. et fly til PORTORICO(ett nytt land, ikke at jeg har VÆRT DER, men har jo på en måte vært der) et fly videre, mellom landning og endelig BOLIVIA. Heile turen gikk egentlig i ett. Var så gåen i kroppen i hodet, frøys og svett om hverandre, var så gåen at jeg er litt flau. men hvertfall etter ca 17timer på reise var vi fremme i SANTA CRUZ, BOLIVIA( ETT NYTT LAND)
så var det rett til BUGANVILLAS (www.hotelbuganvillas.com), 5 stjerners hotell vettu:P få litt info, litt mat og komme oss inn på rommene. jeg la meg til å sove i 3tia og det var den dagen.

Torsdag 11. nei Fredag 12:P
stod opp nokså utvilt, men like dau i kroppen i 9 tiden. spiset frokost,, og ja dette er en frokost jeg lett kan vende meg til. vi skal forresten være her på buganvillas de neste 3-4 ukene:P maks chill.. så var det å ta taxi til en kirke i nærheten, hvor vi skal ha underivningen vår. det er bare 10 min å gå, men nok en gang har troperegnet kommet etter oss. det var var så vått at jan thore hadde bestilt taxi. når  vi kom frem hadde vi to timer med salemons høysang, en time med johannes åpenbaring, som jeg har lært nå er kunne het jesu kristi åpenbaring(kap1, vers1) en bok om kristi kjærlighet og kristus selv, langt ifra så skummel som jeg alltid har trodd, vel verdt å sette seg inn i:P og en time med muntelig spansk. Det var underholdning til tusen. Vi har jo bare hatt gramatikk og sånn kjedelig ting på fjelllheimspanksen, men her fikk vi lære hvordan vi skulle si at ting var for dyre, eller for billlig til å være ordentlig flaskevann,, haha. Etter undervisnningen var det mat å få! heile tia mat å få! sykt herlig...
  når vi kom hjem fra maten fikk jeg pakket ut og sett meg litt rundt på dette enorme hotellet, noen jeg ikke fikk dagen før. Det var veldig fint kan man si. Og så gikk noen av oss til byen får å se på CARNEVAL, det var kjekt. Det tok jo heilt av, og dette var bare oppvarmingskvelden. haha. Solfrid ble intervjuet på direkte spansk tv, og kunne ikke si annet enn: si, si, si, me gusta, moi bien( ja, ja, ja, jeg liker, veldig bra) haha:P Så ble pikene i gruppen buden på salsadans,, det var et syn. så tok vi taxi hjem. og dette er ikke noe vanlige taxier altså. vi var 5 i baksetet og 2 i bagasjerommet,, jalla jalla:P så fikk vi ordnet oss litt wi-fi og her sitter jeg å oppdaterer reiseoppdateringen så godt jeg kan.

Følg med på neste episode av RUNE ER I LAND HAN IKKE HAR VÆRT I FØR!

Reisen

Hei hei folks.
Dette er en begynnelse pá liten reise oppdatering som jeg skal prçve á holde litt oppdatert.

TIRSDAG 2.- Torsdag 4: Pá tirsdag gikk jo turen fra FJELLheim, Tromso til FJELLhaug, Oslo. i oslo hadde vi en liten "shopping" runde hvor vi egentlig bare spiste pá MC,Donald. Onsdag kveld, dro vi til Gardemoen. Pá gardemoen var det allerede flusst av fjellheim elever som ogsá ventet pá flyet, det blei en heidundrene fest. Meg, torstein, livar og stian endte opp i rullestol for natten, og hadde oss et realt show pá parkeringsplassen og rundt forbi pá terminalene.
kl 05.30 fikk vi biletter og begynte innskjekkingen. kl 8 gikk flyet fra Gardemoen, Oslo til "Clacalyusaggsafd", Paris. I "Clacalyusaggsafd" hadde vi ca 10 timer. de fleste av elevene valgte á dra inn til paris. Den "harde" kjernen som hadde vaert vákne heile natta, valgte á kule`an pá fly plassen. Etter mye soving og kule`ing. var det tid for en ny fly reise denne pá et ca 12 timer.
Jeg var sá heldg at jeg havnet mellom en gammel mann og en liten unge som sov meget akrobatisk. Jeg váknet stadig vekk med báde armer og bein i fanget mitt, som ikke var mine. Etter denne lange turen, som jeg heldig vis fikk sovet store deler av, var vi fremme kl 05;00 lokal tid.
Ná begynte eventyret. Vente i en time pá bagasjen, ta ut penger, kjope drikke, vente pá taxi, kjope drikke. Sá var det avgárde til hotellet. Et knall fint hotell. HOTEL FLORIDA. badebaseng pá taket, aircondisjon pá rommet og ikke minst en heftig frokost buffé.. siden vi hadde hatt en sá lang reise, mente reiselederen og boliviamisjonaeren at vi skulle ha en soft start.
Det ble noen timer pá stranden, sá videre for á se Jesus-statuen, og maracara fotballstadion( verdens stortse fotballstadion). Sá fikk vi litt info, sang litt og sá kunne vi gjore hva vi ville. VI( da mener jeg som regel, arne, torstein, livar og meg) dro ut pá jakt etter mat. Det endte med tidenes pizza kveld. Vi mátte gjennom 4 servitorer for á finne ut at ingen av de kunne noe engelsk, men de fant heldigvis kona til sjefen. Det var redningen. Vi fikk bestilt oss pizza og hadde en konge aften. sá bar det til hotellet, for innetiden: kl 10. Vi var ikke sá trotte enná, sá vi tok oss en dukkert i basengen PÁ TAKET. kl var 11 tempraturen var ca 35. haha this is living... 


FREDAG 5. I dag var det tidlig opp til frokost. kl 9:P and then we went for the beach. Deili sand, fine bolger, og varmt vann. Det foltes jo ikke varmt ut, men det var sikkert 30 grader. det var utrolig deilig á kjole seg ned ettre á ha lugget i sola. men det var sá varmt at du kunne bade i en time uten á bli kald. etterhvert flyttet vi sauegjengen over til COCACABANA!!( verdens storste strand!) den var enorm, men ikke like fin som den forige vi var pá. etterhvert splittet vi oss, og vi skal motes pá hotellet til kveldsamling i 7 tiden. men n´m´jeg stikke.
Folg med pá neste episode av RUNE ER I LAND HAN IKKE HAR VAERT FOR

søndag 14. februar 2010

Helgen før uken hvor dagen jeg skulle dra var!

Hei hei, jeg tenkte jeg skulle kaste meg på en ny bølge.. Nemlig reiseoppdateringsbølgen som jeg liker å kalle det.  Hvertfall dette var helgen før uken hvor dagen jeg skulle dra var!

Stein Olav kom på besøk! Det var fest og glede. Han kom vel kanskje ikke den rette helgen, på fredag var det nemlig nedvasking av Fjellheim. Og det var tid for det månedlige badet i Telegrafbukta. Og som store bror måtte han jo toppe, eller hvertfall være like god som lillebror. Så han ble med på begge deler! Og vi var på fjellheisen me torstein på møter og spilte bordtennis og masse rart! Var en flott helg før uken hvor dagen jeg skulle dra var!