onsdag 3. mars 2010

RUNE KJØRER FIREHJULING ILAND HAN IKKE HAR VÆRT I FØR!


Fredag 26: Da var det på tide med en firhjuling tur! Det var å leie hos en mann nede i gata og så sette seg på å kjøre. Det var Jorunn og Elisabet U, Kristine og meg , og arne på en egen;) Vi kjørte etter følgebilen( ser du ironien haha) ut av byen og inn på noen grusveier, etter en halvtimes tid forsvant følgebilen bak oss et sted, men jeg tenkte at det han bare skulle stå der å vente, for vi hadde blitt fortalt at det var en sløyfe vi skulle å vi kjøre..

 jaja fett det, så vi peisa på innover. grusveien ble etterhvert mer og mer gjørmete og til slutt hadde det utviklet seg til et gjørmebad:P det var Heilt XTREME at vi kom oss fremover, men vi peisa videre vi. Og når kristine kjørte en gang peiset ho litt over evne. Kom i god fart over en bakketopp som gikk rett i en bratt sving og nedoverbakker. Eller for oss ble det hverken sving eller nedoverbakke. Firhjulingen ble fanget i et spor og i panikk gasset på rett opp en vegg. Det resulterte i at vi datt av og fikk den over oss. Heldigvis gikk alt bra, kunne gått så mye verre. Men vi kom unna det med en sjokkpreget kristiene med blå hofte og litt skrubbsår på meg..

MEn spenningen er ikke over ennå, nei for vi kjørte videre, litt saktere nå som kristine hadde fått sin del av fart og spenning... men kjørte på ja. og når det hadde gått ca 3 timer( da skule vi egentlig vært tilbake til garasjen) så  begynte vi å tvile litt. For det begynte å bli mørkt og veien ble faktisk ennå mindre og ennå mer gjørmete. OG JENTENE FREAKA, eller de begynte å bli litt smånervøse:P Så med de små spanskkunnskapene min fikk jeg spurt ei gammal kåne i ei falleferdig hytte om hvilken vei som var til Santa Cruz, og hva som var den veien vi kjørte! Hvis vi hadde fortsatt rett frem hadde det tatt oss noen timer før vi hadde stoppet i en pitteliten landsby.. Flaks vi spurte om veien og snudde.

Så ble det mørkt og vi måtte kjøre den samme gjørmeveien( med opphold av sand og grusvei innimellom) tilbake! Det var jo en opplevelse, kjøre i jungelen i mørket med ei traumatisert jente bakpå:P Men vi kom oss tilslutt tilbake til der følgebilen hadde stoppa. Og med seg hadde han en hestemann fire-fem gutter med lommelykter og en på motorsykkel som var på vei til å starte rescuemission:P HAHA det var rått.. Forklaringen på det hele bom turen var at vi skulle gått til venstre og ikke til høyre når bilen stoppa.. men men... Vi fikk en opplevelse for livet.. UTEN TVIL var det den råeste firehjulingsturen inn i jungelen i mørket som jeg noen gang har hatt!

RUNE ER PÅ KONSERT, I ET LAND HAN IKKE HAR VÆRT PÅ KONSERT I FØR

MÖTLEY CRÜE
Det hele bynner med at rune ser en plakat på en husvegg. Så ser han en heil haug med plakater over alt, det er VINCE NIEL med crew som Mötley Crüe!! Denne sjansen kunne jeg ikke la gå ifra meg,, så fikk jeg med meg Hansemann, Kristian og Stian "brent" Tangen. Vi hoppa inn i en taxi og skulle til byen for å nappe ned en plaktat slik at vi visste hvor vi skulle, MEN vi var heldige og taxisjåføren var jo heil barka rocker selv. han hadde metallica, red hot, the who og the darkness. alt som kunne spille en solo,, var utrolig fett.. Så han tok oss rett til SONILUM, (Oslo spektrum, bare mye mindre) . Der fikk vi kjøpt oss VIP biletter til 200 bol:P haha ville greier!
Men vi hadde et problem, kl var 5 og konserten begynte ikke før 9..  så vi ventet og ventet
Men men, konserten begynte, eller lettere sakt kl va ca 10( en time forsinket) og oppvarmingsbandet var på scenen og det var oss fire gringos og kanskje 50 andre i salen! men det stoppet ikke oss, SICK som bandet het spilte ganske rå musikk.. Etter de var ferdig med konserten, kom faktisk bassisten ned til oss og takka for at vi hadde kommet og lurte på om vi hadde hatt det greit:P HAHA VILLT BRA..Så var det en god stund før NESTE oppvarmingsband og så var det enda en god stund før MØTLY endelig kom på scenen!


Det utviklet seg til en ganske "koselig" konsert, mye knuffing og endel moshpitter:P Vi blei jo kjent med heile salen der.. Først sto man råkka litt sammen, så spurte de som regel: WHERE ARE YOU GUYS FROM? YOUR CRAZY!! haha så vi ble "godt" kjent med folk i salen der.. Når konserten var ferdig måtte vi nesten komme oss hjem, da var kl litt over 1 og langt over innetiden(vi hadde snakket med jan thore). Så var det å dusje, legge seg og stå opp for en ny dag med Bibelundervisning!

søndag 28. februar 2010

JUNGELTUR!!

Så er det på tide med litt JUNGELTUR!

Det begynte altså med en nattbuss, en sovepille og 2 pasienter!
Det hadde seg nemlig slik at det gikk noe blant elevene, hele 5 av elevene som skulle vært med på denne første måtte stå over pga sykdom, herftig sprutbæsj og store magesmerter/kramper! men vi fylte på med andre folk og det ble 20 personer igjenn. men iløpet av et lite stykke begynte hanne og torstein å kaste opp og svette av smerter! Torstein hadde noe som legen vår(mauritzio) ikke visste hva var og torstein bare kastet opp de tablettene han fikk, så han måtte snu seg rundt og han fikk en heftig sprøyte i rumpa!! haha. bare noen timer tidliger og forsovidt heile oppholdet her har san.diago tullet med" har du vondt i magen/øye/hodet/beinet: da må du få sprøyte i RUMPA! og jo her skjedde det! haha priceless! men joda..

Rune "er i land han ikke har vært i før" myra, presterte å pisse utenfor bussen bare 20 meter etter den hadde startet.. jeg hadde så dårlig tid på å pakke at jeg ikke rakk å pisse, noe som jeg måtte noe veldig, så når jeg kom på bussen tenkte jeg, dette ordner seg. Så jeg spurte bussDUDEN om han kunne åpne banjoen(doen) og han sa: Si si..
Bussen stoppet, døra opnet seg, og han sendte meg ut på gaten for å pisse.. haha heile bussen sto jo å venta og jeg måtte jo på do. så jeg stilte meg inntil en vegg og fyrte løs. når jeg snudde meg var det klistra med folk i vinduene som stirra og lo! haha morro det!

Men resten av bussturen gikk greit, jeg slukna pga sovepillen! det var digg! så var det å komme seg til flyplassen å vente på at piloten til småflyet skulle våkne! Meg, arne, livar og kristine var første gruppe inn mot jungelen! Det var en times tur der i tubulent småfly over et område som så ut som en oversvømt bakgate.. masse vann og masse busker! når  vi kom frem til san lorenzo måtte vi vente til resten av gruppen skulle komme seg frem i flyet som kjørte skyttel. Det tok jo sin tid, men vi brukte tiden godt, spiste litt og slækket i hengekøyer!

Når alle var kommet var det på tide å forlate det "urbane" san lorenzo og videre inn junglen. det var enten en 5 timer båttur eller en 5 timers ride tur.. jeg var veldig gira på hesteturen og fik være med på den gruppen! Det var søren meg så rått.. først et stykke på flata der, så plutselig inn i jungelen, hvor det pga regntiden var oversvømt og vi brukte lang tid mellom lianer og vann opp til knærne på å finne veien! Når vi var kommet oss på rett veg bar det frem i noen timer med høyt vann men varierende vegitasjon. Fy det var jo som indian Jones filmene der.. heilt rått. etterhvert var det noen tørre områder hvor vi fikk prøve oss på trav(aiai, det gjorde vondt) og galopp(aiai, det var skummelt) det var utrolig gøy når vi fikk teken på det! men ca 90% av tiden var det vann opp til knærne og av og til over sadelen!  RÅTT.. På veien holdt arne på å ri på en krokodille, jeg falt/rullet av sadelen, og vi måtte ri en halvannen time i mørket.. det var en opplevelse for livet!
'

Når vi kom frem til en liten hytte, var det litt mat på program før vi skulle ut på krokkodille"sightseeing". alle ut der i en liten båt. rett ut på elva og ut på våtmarka for å finne krokodillene, som vi "bare skulle se på" vi hadde med oss 2 små båter sånne lange trestokkbåter som vi fikk sitte på i når vi skulle ut på "kjikkingen":P For å gjøre en lang natt til en kort historie endet det med at vi fikk "se" 4 krokolidller, vi som ikke var uti de trestokkene ventet bare, så på stjerenhimmelen og hadde det riktig så koslig! men i 6 tia var det på tide å komme tilbake til hytta. da hadde vi vært ute ca 10 timer. så sov vi litt noen i telt og noen ute på marka! så var det frokost og noen gikk av gårde på Apejakt. Jeg valgte å sove, både fordi jeg var dautrøtt og fordi det blir ingen vellyket jakt når det er 20 gringos ute i skogen for å finne et sjeldent apedyr som er lettskremt, kremt kremt, det ble ingen fangst nei:P haha..
Så var det på tide med hjemturen, da var det de som tok båten opp som tok hestene ned, og motsatt. det var en konge båttur for meg.. jeg satt fremme i båten å snakka med en av "indianerne" vi fikk utvekslet litt informasjon om hvreandre men mest gikk det i at han fortalte meg navn på fugler og jeg skulle prøve å huske de og si hva de het hvis vi så de igjen. Det var som memoryspillet i real life, og jeg var veldig dårlig.. Men vi stoppet å badet litt, og ja jeg har nå badet i AMAZONAZ( hvetfall en sideelv:P) og vi så ferskvanns delfiner, som er ekstremt sjeldent!
Når vi kom tilbake til san Lorenzo på tirsdags kveld var det bare å spise litt og legge seg.. for vi skulle opp( den første gruppen hvertfall, som jeg var med i) kl6! for å ta flyet!  Det jeg har glemt å fortelle er at vi fikk smake på en av krokodillene som vi "SÅ"! og krokodille kjøtt er ekstremt godt, spesielt med nyplukket lime presset over! MAN det var godt! og vi spiste masse frukter, bare plukket rett fra trærne rundt hytten i jungelen. Grapefrukt, appelsin, mango og KAKAO bønner, det var vilt godt.. 

Så var det flytur til Trinidad, hvor vi skulle ta nattbussen natt til torsdag. I Trinidad ventet vi ca fa 8 til kl4 på at alle skulle komme, det ble mye soving, litt bibellesing og litt ball leker inne i hangaren der! Når vi kom til sentrum tok vi inn hos noen venner av Mauritzio, der fikk vi litt mat og så var det en tur til en Lagune for å bade! Det var rått det, det var gjørmebunn og ca 10cm sikt i vannet.. det ble mye gjørme kasting og "spabehendling". OG ja jeg greide selfølgelig å stupe rett i bunn og fikk et rimlig vondt sår på hofta og heilt rødskrapa brystkasse:P haha Rune ER I LAND HAN IKKE HAR VÆRT I FØR!

Så var det busstur, sovepille, plutselig fremme og hjemme på buganvillas etter en fantastisk JUNGELTUR!

I neste episode av Rune ER I LAND HAN IKKE HAR VÆRT I FØR, skal jeg fortelle om, en konsert, en firhjuling tur som nesten gikk galt, og en fin dag på Kamsjaen(markede)..

En uke med mye slakking og egentlig mye som skjedde som jeg ikke husker!

Ok, beklager folket at jeg ikke har oppdatert i det siste, men uka den 14-21 var det rett og slett ikke så mye som skjedde!
meg å arne fikk tilbake regningen fra hotellets vaskeri,, dette er litt flaut og vet ikke om jeg får lov å si det av arne, men  vi fikk en regning på 400bol, ca 350 kr. haha snakk om å drite på draget,,, tøyet mitt har aldri vært reinere, men fy, de andre hadde betalt ca 60 bol for samma mengde tøy på et renseri rett ned i gata:P haha,, thats life!
ellers gikk det i skole undervisning, slakking, biff/hambureg/ nachos supremos eller andre deilige retter til kvelds! ja vi elsker virkelig billig mat!

vi var forresten på gocart en dag da.. det var herftig moro! vi kjørte forskellige heat, og turnering opplegg! jeg vant lett første og andre heat, men semifinale(den før finalen?) ble jeg presset ut i førstesving. så¨gikk fra startnummer 2 til sisteplass, i først sving. så var det bare bite tenna sammen og hive seg på gassen.. jeg tok igjen endel folk, men så kom jeg bak kristian og øyvind!! som ikke hadde skjønt eller som ikke ville innse at de skulle svinge inn til siden når de fikk det blå flagget!! heiane det var frustreende, jeg lå bak de to i ca 12 runder uten at de gadd å gå inn til siden.. Det var jo blåe flagg rundt heile banen, men ingen av de ville innrømme det etterpå!! heiane det var like før jeg klikket der jeg kjørte! men jeg hadde ikke kraftig nok bil til å dytte de ut i svingen! aaaaaarg! men men, jeg roet meg ned etterhvert å innså at jeg ikke kunne gjøre noe med det, så det endte med at jeg kjørte bak de og sang på sanger fra den BLÅSANGBOKEN for å roe nervene! og at jeg ikke kom videre til finalen! aiaiaai. men alt i alt var det en heilt rå kveld!

Og på lørdagen var det tid for å være med ungdommer fra meningheten. vi ble "tildelt" en ungdom på to fjellheimelever. jeg var med børge, helten fra finnsnes! haha det var rått og Heime som vi var med kunne heldigvis engelsk:P vi kjøpte slush på gata, spilte bilspill på en arkade, traff noen andre Gringos" og var med de(natte og jan kennet) å sjoppet. eller natte sjoppet, vi mobbet han, han er jo svenske så det må til! og så avluttet vi dagen med en iskaffeting før vi dro på ungdomsøte! etter ungdomsmøtet var det leker og slikt, veldig artig! ble jo bestbuddy med Heime og JimmY!!

tror ikke det skjedde så mye mer før søndagen,.. Da var det møte på formidagen, så husmøte etter middag og så pakking og rett av gårede til jungelturen!! HUsmøtet var rått, vi var hjemme hos San Diago( han kan norsk) og hans familie.. meg og jorunn nessa måtte synge sang, haha kjempe fint, og sonja hadde vitnesbyrd! og etter møtet fikk vi hamburgere og historier om hvordan san.diago skulle få solgt jorunn til høyst mulig pris.. det endte opp med at noen bol per millimeter var det mest gunstigste! han kunne ikke selge sonja for millimeter, så ho solgte han for lengden på håret! men ta det med ro det er ikke før vi kommer til fjellene at han skal selge de:P

så var det pakking til turen:
myggspray
myggkrem
langermet skjorte og langbukse
badebukse og håndkle!

og så var det å slenge seg på bussen: nattbuss som tok 10 timer!! men jeg slengte i meg en sovepille jeg! DIGG